Cijene

Savjeti

Linkedin

Motivacijsko

Izradi CV

 

Životopis

Životopis.com.hr je mjesto koje je promijenilo moju karijeru u vremenu za koje nisam mislio da je moguće.

Naruči CV
Životopis - CV - curriculum-vitae

Tajne vezane uz životopis

Koje su to tajne koje agencije skrivaju od vas i ne žele da se zna za njih.

Tajne vezane uz životopis - CV (curriculum-vitae) - u agencijama

Djelomično ćemo vam pokušati otkriti tajne koje su unutar agencija za zapošljavanje, kojima se služe kod odabira potencijalnih kandidata za poslodavce. Prvenstveno tu mislimo na tajne koje su vezane uz životopis - CV.
Puno naizgled malih svari može vaše želje o novom poslu doslovce baciti u koš za smeće. Ovdje navedene činjenice dolaze iz vodećih svjetskih agencija za zapošljavanje. Stanje kod nas je vjerojatno isto.

Vrijeme potrebno za čitanje životopisa - CV-a

vrijeme potrebno za citanje zivotopisa cv

Vrijeme koje se prosječno provede za čitanje - možda je bolji izraz pregled životopisa CV-a iznosi 5 do 7 sekundi. Toliko vremena je potrebno za čitanje ovog teksta

Vjerojatnost za čitanje pisma namjere

sanse da netko procita pismo namjere

Vjerojatnost da će se vaše popratno pismo namjere pročitati iznosi samo 17 %. Ali to ne znači da ga ne treba poslati. Čak naprotiv, i tih 17 % može biti od presudne važnosti.

JEDNA pravopisna ili gramatička greška

jedna gramaticka greska 

Samo jedna gramatička ili pravopisna greška je dovoljna da vaš životopis - CV završi u kutiji za reciklažu. Samo jedna.

Provjera kandidata na Facebook-u

provjera na facebooku

Mogućnost da će vas potencijalni poslodavac provjeravati na facebook-u iznosi 68 %. Budite oprezni šta pišete na javnim mrežama. Neprimjerene stvari mogu vas koštati posla.

Ignoriranje životopisa zbog e-mail adrese

neadekvatna email adresa

Vjerojatnost da će vaš životopis - CV biti ignoriran zbog neprofesionalne e-mail adrese iznosi nevjerojatnih 76 %. OBAVEZNO koristite e-mail u kojem je vaše ime i prezime npr. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , besplatnih mail servisa ima puno i vjerojatno na jednom od njih možete otvoriti mail sa vašim punim imenom i prezimenom. Gmail, Yahoo su samo neki od njih.

Odbijanje kandidata zbog online pretraživanja

provjera na internetu

Čak 33 % poslodavaca će vas odbiti jer su pronašli nešto o vama online, jer ste nešto napisali što nije u skladu sa njihovim očekivanjima od budućeg zaposlenika. Budite oprezni šta pišete online, šta lajkate ili podržavate, a moglo bi se kositi sa budućim zaposlenjem. Uvijek razmislite kako bi se vaše djelovanje online moglo odraziti na vašu profesionalnu karijeru.

 

Trudimo se napraviti prevagu u Vašu korist

Dopustite nam da vas mi predstavimo u najboljem svijetlu
Naruči CV ODMAH