Cijene

Savjeti

Linkedin

Motivacijsko

Izradi CV

 

Životopis

Životopis.com.hr je mjesto koje je promijenilo moju karijeru u vremenu za koje nisam mislio da je moguće.

Naruči CV
Životopis - CV - curriculum-vitae

Pisanje molbe (zamolbe) za posao

Vodič: kako napisati motivacijsko pismo

Molba za posao, motivacijsko pismo ili zamolba za posao trebala bi se sastojati od 4 dijela:

Kontakt informacije - U molbi - zamolbi za posao moraju postojati Vaši kontakt podaci i podaci osobe kojoj šaljete molbu ili motivacijsko pismo

kontakt info u popratnom pismu

Uvod - U prvom dijelu svog pisma, napišite  poslodavcu poziciju za koju se prijavljujete te kako ste došli do oglasa. U ostatak ovog stavka trebali bi ukratko prikazati osnovne informacije o sebi, uključujući: stupanj, područje studiranja / stručnosti, te svojim ciljevima u karijeri, u smislu kako se to uklapa sa ciljevima tvrtke.

Prodajte sebe - Drugi dio treba odgovoriti izravno na opis posla koje je napisao poslodavac. Opisati kako se vaša dosadašnja iskustva na poslu, vještine i sposobnosti omogućiti da zadovoljite potrebe tvrtke. Da bi se to olakšalo, možete (i trebali bi) doslovno opisati sa riječima i frazama iz opisa radnog mjesta.
Napravite i korak više, učinite neka istraživanja o tvrtki i pokušajte saznati što oni rade - i zašto - s obzirom na trenutno stanje njihove industrije. U trećem stavku, objasniti kako se vi možete uklopiti u tu shemu, i pomoći gurnuti tvrtku naprijed i postići ciljeve za koje sumnjaju da mogu ostvariti.

Zaključak - Konačni odlomak se naziva "poziv na akciju". Obavijestite ih da bih željeli da se obavi razgovor sa vama. Recite im da ćete ih kontaktirati u roku od tjedan dana ako ne dobijete odgovor od njih. Zahvalite se na utrošenom vremenu za čitanje vaše molbe ili motivacijskog pisma. Stavite popis dokumenata koje prilažete.