By Super User on Ponedjeljak, 08 Veljača 2016
Category: Motivacijsko pismo

Kako ispravno napisati zamolbu za posao ili molbu za posao

Pisanje zamolbe - molbe za posao, kako je napisati da vas poslodavac pozove na razgovor

Vodič: kako napisati zamolbu za posao - motivacijsko pismo

Molba za posao, motivacijsko pismo ili zamolba za posao trebala bi se sastojati od 4 dijela:

Kontakt informacije - U molbi - zamolbi za posao moraju postojati Vaši kontakt podaci i podaci osobe kojoj šaljete molbu ili motivacijsko pismo

Uvod - U prvom dijelu svog pisma, napišite  poslodavcu poziciju za koju se prijavljujete te kako ste došli do oglasa. U ostatak ovog stavka trebali bi ukratko prikazati osnovne informacije o sebi, uključujući: stupanj, područje studiranja / stručnosti, te svojim ciljevima u karijeri, u smislu kako se to uklapa sa ciljevima tvrtke.

Prodajte sebe - Drugi dio treba odgovoriti izravno na opis posla koje je napisao poslodavac. Opisati kako se vaša dosadašnja iskustva na poslu, vještine i sposobnosti omogućiti da zadovoljite potrebe tvrtke. Da bi se to olakšalo, možete (i trebali bi) doslovno opisati sa riječima i frazama iz opisa radnog mjesta.
Napravite i korak više, učinite neka istraživanja o tvrtki i pokušajte saznati što oni rade - i zašto - s obzirom na trenutno stanje njihove industrije. U trećem stavku, objasniti kako se vi možete uklopiti u tu shemu, i pomoći gurnuti tvrtku naprijed i postići ciljeve za koje sumnjaju da mogu ostvariti.

Zaključak - Konačni odlomak se naziva "poziv na akciju". Obavijestite ih da bih željeli da se obavi razgovor sa vama. Recite im da ćete ih kontaktirati u roku od tjedan dana ako ne dobijete odgovor od njih. Zahvalite se na utrošenom vremenu za čitanje vaše molbe ili motivacijskog pisma. Stavite popis dokumenata koje prilažete.

Koliko košta izrada zamolbe za posao?

Related Posts

Leave Comments